דילוג לתוכן הראשי

?איך לבחור העוגן המתאים לחיבור הטלוויזיה בבית

אנשים רבים קונים טלוויזיה עם סט דיבלים להתקנה על קיר בטון ונמצאים מבולבלים או לא בטוחים מה לעשות כשהם צריכים להתמודד עם קיר בלוקים או קיר גבס או פשוט לא יודעים ממה עשוי הקיר שלהם. לפניכם הסבר קצר וברור שיעזור לכם לזהות ממה עשוי הקיר שלכם ולבחור את הדיבל הנכון בכל מצב.
1- לבדוק ממה עשוי הקיר רקע
זהו שלב הכרחי גם אם לא קל לכל חובבן לזהות את הקיר.
כיצד בודקים? אם מדובר על בטון, ניתן עם מכה יבשה על הקיר לשמוע/להרגיש שמדובר בחומר בטון מלא ולא חלול, קשיח מאוד. אם אין זה בטון או אתם לא בטוחים שזה אכן בטון, מומלץ לבצע קידוח מדגמי, אפשר גם בקוטר 5-6 מ''מ, בו בודקים גם עד כמה המקדח נכנס בקלות בקיר ומה יוצא מהקיר בזמן הקידוח.
• כאשר החומר מלא, מתנגד לקידוח והחומר שיוצא נראה כמו אבק אפור, רב הסיכויים שמדובר בבטון.
• כאשר החומר נשמע חלול, המקדח נכנס בקלות בקיר ויש שלב של התנגדות ושלב של כניסה חופשית (חלל) ומעט חומר יוצא החוצה בזמן הקידוח כנראה שמדובר על בלוק חלול שחור או על קיר גבס כפול. הדרך להבדיל בין שני הקירות הינה בין היתר על ידי בדיקת עובי הדופן. בקיר גבס מדובר על דופן בעובי 1.25 ס''מ ובבלוקים על דופן בעובי מינימום 2.5 ס''מ באזור הדק ביותר.
• כאשר הקידוח חלק ומהיר אבל הקיר מלא, האפר שיוצא מהקידוח לבן, כנראה שמדובר על קיר איטונג.
2- איזה דיבל מתאים לאיזה קיר ?
• על קיר בטון : ניתן להשתמש בדיבלים המסופקים בסט סטנדרטי להתקנת הטלוויזיה או בדיבלים אוניברסליים (כגון Adit GL) או בבורג בטון (כגון Adit PS)
• על קיר בלוקים : ניתן להשתמש בדיבל אוניברסלי בהברגה (Adit GL) עדיף בקוטר 10 מ''מ שמחזיקים כ-150 ק''ג. דיבל בקוטר 8 מ''מ שמחזיק כ-80 ק''ג בשליפה גם יכול להספיק בהתאם למשקל הטלוויזיה. ניתן גם להשתמש בעוגן פרפר M6 או M8 (כגון Adit IN-CO) שמחזיק בין 110 ל-150 ק''ג בשליפה אבל עוגן זה הרבה יותר מסובך להתקנה.
• על קיר איטונג : מומלץ להשתמש בדיבל אוניברסלי ארוך (כגון Adit GX-L M10x80) שמחזיק כ-180 ק''ג בשליפה. דיבל בקוטר 8 מ''מ אשר מחזיק על קיר איטונג כ-100 ק''ג גם יכול להתאים ברב המקרים.
• לקיר גבס : ניתן להשתמש בעוגן פרפר (כגון ADIT IN-CO) בקוטר 8 מ''מ. בגרסה בקוטר 6 מ''מ עוגן פרפר יכול להתאים לטלוויזיה קטנה או לקיר גבס כפול. אפשרות נוספת הינה עוגן בפרפר קפיץ מתכת (כגון Adit CA-PA) אבל הוא קצת פחות נוח להתקנה.
3- מומלץ לבדוק לכל דיבל את צורת ההתקנה הנכונה לפני תחילת הביצוע.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

למה עוגן ג'מבו איננו הפתרון הטוב ביותר

רב הקבלנים הקטנים בארץ והשיפוצניקים משתמשים ביום יום בעיקר בעוגני ג'מבו  לאפליקציות של חיבורים. הם קונים אותם בחנויות חומרי בניין שונות ברחבי הארץ. לרב המקרים העוגן ג'מבו מבצע את העבודה שבשבילו קנו אותו אבל האם הוא הפתרון הטוב ביותר ? או אולי הזול ביותר ? או אולי הקל ביותר? בשלוש השאלות האלו התשובה היא בדרך כלל לא. ולא ולא ! עוגן גימבו הפתרון הטוב ביותר ? אם אתם מתקינים את העוגן על קיר בטון,  עוגן חץ , במחיר זהה, בקושי התקנה זהה, תחזיק פי-2 עד פי 3 יותר עומס ולא תעלה יותר כסף. אפשר אפילו להשתמש בעוגן חץ בקוטר הרבה יותר קטן מהעוגן ג'מבו כי הוא נחזיק פשוט הרבה יותר והפלדה שממנו הוא עשוי גם בדרך כלל הרבה יותר טובה. לדוגמא, עוגן חץ איכותי בקוטר 8 מ''מ יהיה ש''ע לעוגן גימבו חצי צול (12.5 מ''מ)... יש אופציה אחרת גם, להשתמש  בבורג בטון בהברגה ישירה . בקוטר 7.5 מ''מ הבורג בטון מחזיק עומסים זהים לעוגן ג'מבו חצי צול (12.5 מ''מ), יהיה הרבה יותר קל להתקנה (במידה ויש לכם מברגת אימפקט) ויעלה פחות. יתרון נוסף של בורג בטון הינו האפש...

מפרט תכנון עוגן כימי למתכנן

1.1- לבדוק שה עוגן כימי  מאושר /תקני לשימוש שבו אנחנו עושים בדבק : מוטות הברגה, מוטות ברזל, בטון סדוק וכולי. -הזהרה : חברות מובילות התחילו להשתמש בדבקים ללא שום תקן אירופאי, המיועדים לעבודות לא קונסטרוקטיביים. אין לסמוך על המותג. יש לבדוק בנתונים טכניים שהדבק אכן מאושר ותקני.- 1.2- לעשות את החישוב על ידי  תוכנת חישוב  של החברה המספקת את העיגון כימי או דרך חישוב ידני בהתאם לדרישות התקנים האירופאיים. 1.3- לרשום בתוכנית בצורה ברורה את  שם הדבק, קוטר המוט, עומק התקנה וקוטר קידוח  בבטון (או לרשום בהתאם להוראות היצרן אבל האופציה הזאת מחסה את המתכנן מהאחראיות אבל מזמין גם טעויות של הקבלן). -הזהרה : נושא הקוטר קידוח בהתאם לקוטר המוט הינו מסובך כי עם אותו דבק כימי, עם אותו קוטר מוט, הקוטר קידוח יכול להיות שונה בהתאם לסוג המוט ולתקן שהשתמשנו לתכנון. לדוגמא התקנה של מוט הברגה בקוטר 12 מ''מ עם דבק כימי דורש לפי תקן אירופאי TR029 קוטר קדח 14 מ''מ ועם אותו תקן עם מוט ברזל בקוטר 12 מ''מ, הקדח הנדרש הינו 16 מ''מ ועם אותו מוט ברזל בקוטר 12 מ''מ אב...

מתי להשתמש בעוגן חץ ומתי להשתמש בבורג בטון ?

מתי להשתמש בעוגן חץ ומתי להשתמש בבורג בטון ? בורג בהברגה ישירה לבטון עוגן חץ בורג בהברגה ישירה לבטון  הינו עוגן שמתקינים בהברגה בתוך בטון.    קודחים חור בקוטר של לב הבורג ומשתמשים או במפתח ידני או במברגת אימפקט על מנת להבריג את הבורג.    כך מייצרים בעצם תבריג נקבה בתוך הבטון. עוגן חץ  הינו עוגן עשוי מחלק ראשון עם הברגה ואום וחלק שני עם מוט שמתרחב בקצה עם 3-4 כנפיים שנפתחות בזמן משיכת העוגן ומייצרות קונטרה עם הבטון. התקנה של בורג בטון קלה ומהירה יותר מהתקנת עוגן חץ ולכן פועלים מעדיפים בדרך כלל לעבוד עם בורג בטון. עקרונית, לעוגן חץ נקודת אחיזה בודדת וחזקה מאוד ולבורג בטון נקודות אחיזה רבות (ההברגה) אבל    יותר חלשות.    זה אומר שהלחץ של עוגן חץ יהיה יותר מרוכז בבטון ושל הבורג בהברגה ישירה יותר מפוזר לאורך ההברגה. כתוצאה מכך, בורג בטון בקרבת קצה בטון יתפקד טוב יותר ופחות יגרום לכשל של קצה בטון בזמני ההתקנה.    ויהיו לפי כך יותר מתאים להתקנות לחיבור מעקה או כל אפליקציה הנמצאת קרובה לקצה בטון. מצד שני, במהלך התק...